Kategorier
diverse

Gode idéer kan være millionindbringende, hvis de er beskyttet mod plagiat

Er du en kreativ sjæl, og drømmer du om at leve af at designe og udvikle? I dag er der flere og flere, der springer ud i at være iværksætter. Iværksætteri er på mange måder et sats, og man skal turde vove, hvis man drømmer om et liv som selvstændig. Som Jesper Buch, der især er kendt fra Løvens Hule og for at være stifter af mad-udbringningstjenesten Just Eat, siger det, så skal man have en god idé, før man kan blive en succesfuld iværksætter. 

Den gode idé

Et liv som selvstændig er noget, som mange går og drømmer om, men før end man kan leve af at være selvstænding, så kræver det mange års hårdt arbejde. Den gode idé kan være svær at få, og oftest kommer idéen først, når man mindst venter en. En god idé er oftest baseret på en mangel eller et fravær. Er der en ydelse, der kunne være brugbar for en bred del af befolkningen, som endnu ikke tilbydes på markedet? Eller har du erfaret, at du i din hverdag mangler et produkt, der kunne gøre en specifik situation lidt nemmere?

I dag er det måske de færreste, der tænker over, at isterninge-posen ikke altid har eksisteret, men isterningeposen er et resultat af, at der var en, der erfarede en mangel på markedet. Udvikleren af isterningeposen har tjent millioner af kroner på denne idé, og det skyldes især at opfinderen var klog nok til at få lavet en varemærkeregistrering. Varemærkeregistreringen betød for opfinderen af isterningeposen, at han havde patent på det millionindbringende produkt, og derved var der ikke andre virksomheder, der kunne høste gavn af hans idé. Moralen er, at det er vigtigt, at få lavet en varemærkeregistrering, så snart den gode idé indtræffer, og du tør kaste dig ud i at være iværksætter.

Du kan læse mere om varemærkeregistrering på denne side.