Kategorier
diverse

Tjeklisten til den nye iværksætter

Flere og flere springer ud som iværksættere, og selvom det er blevet væsentligt lettere at starte egen virksomhed, så er der stadigvæk mange ting, man som nyudklækket iværksætter skal holde styr på. Derfor får du herunder en opsummeret tjekliste på, hvad du som nyudklækket iværksætter skal være opmærksom på. 

Har du husket varemærkeregistreringen?

Varemærkeregistrering. Hvad er det, tænker du måske? Et varemærke er et kendetegn, som potentielle kunder eller brugere kan genkende din virksomhed på. Et varemærke er som regel et logo eller et slogan, men det kan også være navnet på virksomheden. I dag findes der tusindvis af logoer og slogans, og derfor kan det være svært at skelne det ene fra det andet. Derfor er det en god idé med et unikt varemærke, som er særligt kendetegnende for lige netop din virksomhed. Unikke kendetegn kan beskyttes mod plagiat fra konkurrende virksomheder, så andre virksomheder ikke kan benytte sig af din idé. Varemærkeregistrering giver din virksomhed eneret til at benytte et unikt kendetegn.

Har du opfundet noget nyt?

Hvis svaret er ja, så bør du søge om patentbeskyttelse. Et patent beskytter nye opfindelser  mod plagiat. Har du opfundet noget nyt, hvad enten det er et produkt eller en metode, så kan det være, at din opfindelse går hen og bliver millionindbringende, såfremt du har eneret på opfindelsen. Det er derfor, at man som opfinder af noget nyt bør søge om patentbeskyttelse. Hvis svaret er nej, så behøver du som ny iværksætter ikke at bekymre dig om dette punkt.

Har du lagt en forretningsplan?

En forretningplan kan være med til at skabe overblik over processen.

Når der er styr på de ovenstående punkter, og du har besluttet dig for, hvilken virksomhedsform du vil anlægge, så er det tid til at registrere din virksomhed på Virk.dk, så virksomheden kan få tildelt et CVR-nummer.